راهنمای ثبت شرکت

ثبت شرکت با «سانا ثبت»

ثبت شرکت چیست و چگونه ثبت شرکت کنیم؟

این سوالات و چالش هایی است که برای بسیاری از مخاطبان ما پیش می آید. به جرات باید بگوییم که این کامل ترین مطلب در ایران می باشد که در آن 0 تا 100 آموزش ثبت شرکت را یاد می گیرید. پس حتما این نکات را که با دقت نوشته شده است بخوانید تا با چشمان باز برای تاسیس شرکت خود اقدام کنید. توصیه ما به مشتریان همیشه این بوده است که: حواستان را جمع کنید و مراقب جیبتان باشید چون قیمت های نامعقول بسیاری در این بازار وجود دارد. حتما بابت خدماتی که می گیرید ریز به ریز از کارشناس خود توضیحات طلب کنید. در ضمن برای خدماتی که قرار است به شما ارائه شود، قرارداد کتبی بنویسید.

ثبت شرکت چرا برای پیشرفت شما اهمیت دارد؟

مراحل ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها

برای ثبت شرکت باید سلسله مراتب را رعایت کنید و طبق مراحل تاسیس شرکت در اداره که به صورت مختصر به آن می پردازیم باید مراحل را طی کنید. ما در این بخش گام به گام مراحل مختلف را آموزش می دهیم. پس با دقت به موارد زیر توجه کنید:

  1. ابتدا باید نوع شرکت خود را بر اساس فعالیتی که دارد مشخص کنید، دقت کنید که این مرحله خیلی اهمیت دارد.
  2. تعیین شرکای شرکت یا همان سهامداران، مشخص کنید که تصمیم دارید با چه کسانی در تاسیس شرکت شریک باشید.
  3. مشخص کردن سرمایه اولیه شرکت که برای هر نوع شرکت حداقل هایی دارد، اگر میزان سرمایه اهمیتی برایتان ندارد حداقل را در نظر بگیرید.
  4. انتخاب موضوع فعالیت شرکت بر اساس فعالیتی که دارید باید مشخص شود چون در آینده شما با شرکتی که دارید تنها فعالیتی که در این مرحله انتخاب کرده اید می توانید انحام دهید.
  5. مرحله جذاب انتخاب نام شرکت، شما 5 عدد نام که حداقل باید 3 سیلاب داشته باشند را باید انتخاب و بر اساس اولویت آنها را اعلام کنید.
  6. تعیین چارت سمت هر عضو و مشخص کردن اختیارات و حقوق امضاء
  7. ثبت نام آنلاین در سامانه اداره و بعد از آن انتظار برای تایید نام و دانلود اوراق برای امضاء و ارسال به اداره از سامانه.
  8. ارسال کردن 2 سری مدارک امضاء شده به همراه نامه تایید نام اداره
  9. مراجعه به اداره جهت امضاء و تحویل اوراق
  10. پرداخت روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار شرکت، تبریک شرکت شما با موفقیت ثبت شد.

برای ثبت شرکت هم می توانید از نکات آموزشی سانا ثبت استفاده کنید، هم با تضمین بهترین قیمت و کیفیت خدمات ثبت شرکتها، تاسیس شرکت خود را به وکلای با تجربه ما بسپارید.

مدت زمان: حدود 10 روز کاری

هزینه ها: شروع از 2 میلیون

مدارک: شناسنامه، کارت ملی، کد ثنا

نحوه ثبت شرکت

نحوه ثبت شرکت در ابتدای کار به صورت آنلاین می باشد. اما حتما باید به این نکته توجه کنید که هر نوع شرکتی برای شما ممکن است مناسب نباشد. پس ابتدا کسب و کار خود را بررسی کنید تا از بین انواع شرکت هایی که وجود دارد مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید، سپس به نحوه این نوع شرکت دقت کنید تا به بهترین شکل این کار را انجام دهید. ما این آمادگی را داریم که به صورت حضوری یا تلفنی با شما مشاوره رایگان در خصوص انتخاب بهترین نوع شرکت متناسب با کسب و کارتان را داشته باشیم.

نوع شرکت مزایا، معایب، شرایط و نحوه ثبت هر کدام از شرکتها
شرکت مسئولیت محدود 1- یکی از پرطرفدارترین ثبت شرکت در ایران شرکت های با مسئولیت محدود می باشد. معمولا بیشترین درخواستی هم که در موسسه ما وجود دارد، همین نوع شرکت می باشد.
2- البته حق دارید چون شرکت مسئولیت محدود کمترین دردسر را دارد. و شرکا در این نوع شرکت کمتر می باشد. شما با حداقل 2 نفر می توانید شرکت خود را راه اندازی کنید.
3- علاوه بر این اگر به این طریق ثبت شود در زمان ثبت سرمایه ای را که اعلام می کنید نیاز به واریز مبلغی به حساب نخواهد بود و فقط مبلغ را در اساسنامه خود اعلام می کنید.
4- یکی از مهم ترین تفاوت های مسئولیت محدود با سهامی خواص این است که شما در زمان ثبت اعضای هیئت مدیره را به مدت زمان محدود تعیین می کنید و هر زمان که تصمیم بگیرید به صورت دل بخواهی با استفاده از تغییرات شرکتهای محدود این افراد را می توانید جا به جا کنید.
شرکت سهامی خاص 1- دومین نوع شرکت از لحاظ طرفدار در ایران ثبت شرکت سهامی خاص می باشد. این شرکت نسبت به دیگر شرکتها در برخی موارد قدری متفاوت می باشد که به مهم ترین آنها اشاره می کنیم.
2- برای ثبت شرکت الزاما باید حداقل 5 عضو را به اداره معرفی کنید. از بین این 5 نفر باید 3 نفر به عنوان سهامداران اصلی و 1 نفر به عنوان بازرس اصلی و 1 نفر به عنوان علی البدل تعیین می گردد.
3- شما سرمایه ای را که به اداره ثبت اعلام می کنید را باید 35درصد آن را به حساب شرکتی که قرار است ثبت کنید واریز کرده و رسید آن را به اداره ثبت ارائه می نمایید.
4- شما نمی توانید مانند شرکت مسئولیت محدود اعضا را به صورت نامحدود منصوب کنید و باید حداکثر زمانی که مدیران می توانند منصوب شوند 2 سال خواهد بود که در ادامه با جلسه مجمع عمومی باید این مدیران را تمدید و یا مدیر جدیدی را به اداره اعلام کنید.
موسسه غیر انتفاعی 1- شما زمانی باید اقدام به ثبت موسسه غیر تجاری کنید که در فعالیت شما امور تجاری صورت نمی گیرد. معمولا موسسات غیر تجاری برای مشاغل خدماتی نظیر، موسسات آموزشی، حقوقی، بهداشتی دمانی، نظافت و … ثبت می گردد.
2- معمولا مراحل ثبت موسسه تفاوت ها زیادی به مراحل دیگر شرکت ها ندارد. از بارزترین تفاوت های موسسات با شرکت ها در زمان ثبت، ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری می باشد که در زمان دیگر شرکت ها نیازی ندارید.
یکی دیگر از مواردی که با شرکت سهامی متفاوت می باشد این است که موسسه نیازی به واریز مبلغی از سرمایه شرکت ندارد.
شرکت بازرگانی 1- شرکت های بازرگانی به جهت انجام صادرات و واردات کالا استفاده می شوند. در حال حاضر در کشور ایران به دلیل بصرفه بودن صادرات تقاضای زیادی برای شرکت بازرگانی دارند.
2- برای راه اندازی بازرگانی می توانید هم به صورت سهامی هم به صورت مسئولیت محدود انجام دهید. همانطور که در پاراگراف قبل توضیح دادیم تاسیس شرکت بازرگانی با استفاده از این دو نوع شرکت طبق همون قوانین می باشد.
3- در ضمن یکی از مزیت های شرکت های بازرگانی برای صادرات و واردات کالا نیازی به مجوز خاصی نیست و می توانید به راحتی این کار را انجام دهید.
شرکت تعاونی 1- شرکت تعاونی به دلیل شرایط خاص و پیچیدگی که نسبت به دیگر شرکت ها دارد از لحاظ تقاضا در رتبه سوم می باشد. اولین شرایطی که باید برای تاسیس داشته باشید این است که حتما ابتدا از اداره تعاون مجوز بگیرید.
2- تعداد اعضایی که برای شروع حتما باید در اساسنامه درج شود تعداد 7 نفر می باشد.اولین اساسنامه شرکت باید در جلسه مجمع عمومی شرکت تعاونی مورد تایید قرار بگیرد.
3- شرکت های تعونی با سهامی نکات مشترکی دارند. در شرکت تعاونی باید سهام شرکت بین اعضای تعاونی تقسیم شود.
شرکت تضامنی 1- معمولا شرکت های تضامنی طرفدار زیادی ندارند و از لحاظ تعداد بسیار کمتر از انواع دیگر شرکت ها می باشند. علت تقاضای کم برای شرکت های تضامنی وجود موارد محدود در موضوعاتی می باشد که می توان با آن شرکت تضامنی تاسیس کرد.
2- در شرکت های تضامنی مدت زمان محدودی برای انتصاب مدیران در نظر گرفته نمی شود و همچنین نیازی به وجود بازرس در بین اعضای هیئت مدیره نخواهد بود.
3- در شرکت های تضامنی حداقل دو نفر به عنوان شریک باید وجود داشته باشند و جالب است که حتما باید اسم یکی از افراد در نام شرکت وجود داشته باشد.
شرکت نسبی 1- شرکت های نسبی جزو یکی از انواع شرکت های تجاری به حساب می آید و در فعالیت های تجاری و بازرگانی فعالیت می کنند. ارکان اصلی که در شرکت های نسبی وجود دارد شرکا و مدیران شرکت هستند.
2- شرکا در این شرکت ها مانند ضامن هستند و در قبال شرکت ضمانت دارند و مدیران نیز از میان شرکایی که در شرکت سرمایه گذاری کرده اند انتخاب می شوند و حداقل باید یک نفر به عنوان مدیر تعیین شود و در حوزه اختیارات وظیفه خود، ریاست برنامه های کلان را بر عهده بگیرد.
3- در واقع مدیر در شرکت های نسبی مانند وکیل عمل می کند و باید از حق و حقوقی شرکت دفاع کند و باید پاسخگوی هیئت مدیره و سهامداران باشد.
4- برای تشکیل شرکت های نسبی باید حداقل 2 نفر سهامدار در ابتدای تاسیس وجود داشته باشند. نحوه فعالیت سهامداران در این شرکت ها وابسته به مقدار سهامی که در شرکت قرار داده اند دارد بدین صورت که فقط به نسبت سهام خود می توانند در امور دخالت کنند و در تصمیم گیری های کلان نقش داشته باشند و همچنین نسبت به بدهی و قروضی که برای شرکت بوجود می آید نیز به همین میزان باید دخالت کنند.
تبصره: اعضای سهامدار باید به سن قانونی رسیده باشند و حداقل 18 سال تمام داشته باشند.

ثبت شرکت یک یا دو سیلابی

به دلیل قوانینی که طی چند سال گذشته اداره ثبت برای انتخاب نام شرکت و موسسات در نظر گرفت هاست، باید نام انتخابی و اعلامی شما حداقل 3 سیلاب یا کلمه معنی دار باشد با این شرایط که این اسامی اسم عام نباشند.

اما در برخی موارد به دلیل احتیاج مجموعه های بزرگ به نام 1 یا 2 کلمه ای برای برند سازی، ممکن با دفاعیه های لازم این شرایط فراهم گردد. پس در صورتی که متقاضی ثبت شرکت 2 سیلابی هستید برای امکان شدن یا نشدن آن با مشاوران ما تماس بگیرید.

برای ثبت شرکت باید به چه مواردی توجه کنیم؟

به دلیل حجم بالای سوالاتی که مشتریان ما با ما درمیان می گذارند تصمیم گرفتیم در این قسمت به تعدادی از مهم ترین های آنها اشاره کنیم

❓ چه زمانی نیاز داریم شرکت ثبت کنیم؟

معمولا شروع بسیاری از کسب و کارها با احتیاط بوده و حجم مشتریان شما اندک، در ادامه در صورت موفقیت خود به خود گستره مشتریان شما زیاد شده و ناچار به راه اندازی سیستم و گروه خود هستید. در صورتی که به این نقطه برسید برای عقد قرارداد با مشتریان بزرگ حتما باید شرکت داشته باشید. پس اگر شرکت نداشته باشید مشتریان خوب خود را از دست خواهید داد.

❓ چه نوع شرکتی برای کسب و کار من مناسب تر است؟

سه نوع شخصیت حقوقی وجود دارد که 90 درصد افراد اقدام به ثبت این نوع شرکتها می کنند. شرکت مسئولیت محدود، سهامی خاص و موسسه، همه اینها تقریبا کارایی یکسانی دارند اما اگر برای کار خود گزینه مناسب تری انتخاب کنید در ادامه برای انجام امور مالی یا حتی گسترش شرکت کار آسان تری در پیش دارید. انتخاب این که کدام مناسب تر است بهتر است توسط یک کارشناس انجام شود پس حتما قبل از ثبت از کارشناسان این حوزه سوال بپرسید.

❓ چه نکاتی را بعد از ثبت شرکت باید رعایت کنیم؟

مهم ترین نکاتی که باید بعد از ثبت شرکت رعایت کنید راه اندازی سیستم مالی در ابتدای کار است. داشتن حسابدار و انجام اموری مانند تکمیل دفاتر پلمپ، ارسال اظهارنامه فصلی و ارزش افزوده و اظهارنامه سالیانه درآمد از مهم ترین نکاتی است که اگر رعایت نکنید از همان ابتدا با چالش روبرو خواهید شد.

آیا داشتن آدرس اداری برای ثبت اجباری است؟

خیر، شما در زمان ثبت شرکت خود اجباری برای ارائه آدرس اداری تجاری ندارید. درواقع در این بخش کسی از شما آدرسی که قابل بازدید باشد را طلب نمی کند. اما در ادامه برای تشکیل پرونده ای مالیاتی ممکن است کارشناسان مالیاتی از شما دفتر آماده شده بخواهند. پس در ابتدای کار نگران آدرس خود نباشید.