ثبت شرکت صرافی برای انجام فعالیت در حوزه خرید و فروش هر نوع ارز در جمهوری اسلامی، الزامی است. بانک مرکزی تنها به صرافیهای ثبت شده و دارای مجوز، ارز برای فروش خرد اختصاص میدهد. مراحل و نحوه تاسیس صرافی به اینگونه است که بایستی به سامانه جامع ثبت شرکتها https://irsherkat.ssaa.ir/ مراجعه کنید و ثبت شرکت تضامنی را انتخاب کنید. پس از آن به آدرس سامانه پنجره واحد مجوزهای بانکی بانک مرکزی (NBFI.CBI.IR) مراجعه می کنید و اخذ مجوز برای صرافی ثبت شده می کنید و مراحل قانونی را طی میکنید.
ثبت شرکت صرافی
شرایط ثبت شرکت صرافی
چرا ثبت شرکت صرافی؟
ثبت شرکت صرافی در روزگار فعلی اقتصادی ایران عصر 1400 شمسی و روند نزولی ارزش پول ملی و نیاز هموطنان به تحصیل و مهاجرت و سفر به خارج، اقدامی ارزش آفرین و سودآور است. ثبت شرکت صرافی هم برای شخص حقیقی امکان پذیر است هم شخص حقوقی.
اگر شخص حقیقی هستید، با ثبت شرکت تضامنی، می توانید مراحل دریافت مجوز صرافی را اخذ کنید. اگر از بانک یا موسسات اعتباری غیر بانکی هستید، با ثبت شرکت سهامی خاص می توانید نسبت به ثبت شرکت صرافی اقدام کنید.
حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت صرافی
برای تاسیس شرکت صرافی در تهران و شهرهای بزرگ، حداقل سرمایه 250 میلیارد ریال و در سایر شهرهای استان های کشور، حداقل سرمایه مورد نیاز 130 میلیارد ریال است.
انواع شرکت صرافی
طبق ماده 4 دستورالعمل اجرایی تاسیس فعالیت و نظارت بر صرافی ها، شرکت های صرافی از نظر نوع فع الیت شامل 2 دسته هستند. صرافی نوع اول که فقط خرید و فروش نقدی ارز غیر الکترونیک انجام می دهند و صرافی نوع دوم که می توانند علاوه بر خرید و فروش نقدی ارز، نقل و انتقال ارز هم داشته باشند.
دقت کنید که هر نوع معامله رمز ارز در ایران توسط صرافی ها ممنوع است.
شرایط ثبت شرکت صرافی چیست
شرایط ثبت شرکت صرافی
به منظور تاسیس شرکت صرافی، اگر شخص حقیقی در یکی از 31 استان کشور هستید، با ثبت شرکت تضامنی از سامانه جامع ثبت شرکت ها اقدام می کنید. اگر از موسسات اعتباری غیر بانکی هستید نیز با ثبت شرکت سهامی خاص، مراحل را به پیش خواهید برد. برای تاسیس شرکت صرافی، بایستی به سامانه ثبت تقاضای مربوطه مراجعه کرده و بعد از انتخاب گزینه شخصیت حقیقی و حقوقی، مراحل اینترنتی را دنبال و مدارک را بارگذاری کنید .
متقاضی حقیقی و حقوقی راه اندازی صرافی در زمینه مبادله ارز و خرید و فروش آن بایستی شرایط زیر را داشته باشد و مدارک مربوطه را ارائه کند.
اشخاص حقیقی در صورت تمایل به ثبت شرکت صرافی باید شرکت تضامنی ثبت کنند.
اشخاص حقوقی از جمله بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی برای ثبت شرکت صرافی باید یک شرکت سهامی خاص، ثبت و تاسیس نمایند.
برای ثبت شرکت صرافی در تهران و شهرهای بزرگ از جمله اصفهان، تبریز، شیراز، کرج، مشهد، قم و ارومیه حداقل سرمایه ۲۵۰ میلیارد ریال نیاز است و در شهرهای دیگر حداقل سرمایه لازم، ۱۳۰ میلیارد ریال است. این سرمایه باید نزد یکی از بانک ها سپرده شود.
منشا سرمایه تاسیس صرافی توسط بانک مرکزی بررسی میشود.
برای ثبت شرکت صرافی باید محل فعالیت دائم و ثبت شده به نام صرافی مشخص باشد.
تشکیل صرافی توسط صرافی های تضامنی ممنوع است و تاسیس شعبه صرافی وابسته به موسسه اعتباری، فقط با تشخیص بانک مرکزی امکان پذیر است.
دارا بودن تابعیت ایرانی برای موسسین صرافی الزامی است.
سکونت در ایران نیز از شرایط ثبت شرکت صرافی است.
سکونت در شهر محل فعالیت صرافی برای مدیرعامل
پیرو یکی از ادیان رسمی کشور
دارا بودن حداقل سن ۲۵ سال تمام برای اعضای هیئت مدیره و حداقل سن ۳۰ سال تمام برای مدیرعامل صرافی الزامی است.
نداشتن چک برگشتی رفع سوء اثر نشده برای موسس یا موسسین و همچنین عدم بدهی غیر جاری به موسسات اعتباری، شرط ثبت شرکت صرافی است.
عدم بدهی مالیاتی موسس یا موسسین شرکت صرافی و همچنین تعیین تکلیف در خصوص بدهی مالیاتی موجود، جزو شرایط ثبت این شرکت است.
ارائه حداقل مدرک کارشناسی در رشته های حقوق، حسابداری، اقتصاد، مدیریت و … و دارا بودن حداقل ۵ سال سابقه کار بیمه تامین اجتماعی در موسسات اعتباری و سایر موسسات تحت نظارت بانک مرکزی و همچنین نهاد های مالی.
شرایط ویژه ثبت شرکت صرافی
علاوه بر شرایط فوق، مدیر عامل و رییس هیئت مدیره در صرافی های نوع دوم باید دارای شرایط دیگری هم باشد که عبارتند از :
گذراندن دوره های آموزشی توسط مدیر عامل صرافی برای ثبت نام این شرکت نیاز است.
دارا بودن حداقل مدرک کارشناسی در رشته های مرتبط
برخورداری از حداقل ۵ سال سابقه کاری مرتبط در امور ارزی، مالی و اقتصادی
احراز صلاحیت مدیر یا رئیس هیئت مدیره صرافی توسط بانک مرکزی انجام می گیرد.
هزینه های مجوز صرافی
اخذ مجوز برای صرافی رایگان است و هزینه ای ندارد. اما ثبت شرکت صرافی با ثبت شرکت تضامنی یا سهامی خاص نیاز به پرداخت هزینه های ثبت شرکت است. این هزینه ها شامل موارد زیر است :
سرمایه اولیه: هزینه مهم ثبت نام مجوز صرافی، سرمایه اولیه است. دارا بودن حداقل ۱۳۰ میلیارد ریال برای شهرهای کوچک و ۲۵۰ میلیارد ریال برای شهرهای بزرگ، لازمه ثبت شرکت صرافی است
حق الثبت: هزینه بعدی برای ثبت شرکت تضامنی یا سهامی خاص، هزینه حق الثبت است که برابر با ۱۰ هزار تومان می باشد.
ابطال تمبر سرمایه شرکت: برای ابطال تمبر سرمایه شرکت باید هزینه ای معادل نیم در هزار سرمایه شرکت پرداخت شود.
چاپ آگهی ثبت شرکت: برای ثبت شرکت تضامنی یا سهامی خاص نیاز به چاپ آگهی تاسیس شرکت در روزنامه های رسمی و کثیر الانتشار می باشد که هزینه آن بسته به تعداد آگهی های چاپ شده متغیر می باشد.
تعیین نام شرکت: اولین مرحله برای تاسیس یک شرکت، انتخاب نام است که این نام نباید تکراری باشد و مورد تایید کارشناسان قرا بگیرد. برای تعیین نام شرکت نیاز به پرداخت هزینه ای در حدود ۵۰ هزار تومان می باشد.
گواهی عدم سوء پیشینه: در صورت درخواست گواهی عدم سوء پیشینه، حدود ۱۱۰ هزار تومان نیز هزینه دریافت این گواهی می باشد.
ارقام فوق، مشمول تغییر طبق اعلام نهادهای مرجع است.
ثبت شرکت صرافی
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت صرافی
مدارک ثبت شرکت صرافی
مبلغ سرمایه پیشنهادی و چگونگی تامین آن
اساسنامه یا شرکت نامه
نام و اطلاعات موسسین با مشخص کردن میزان سهم الشرکه هر یک از آنها
نام و مشخصات، میزان تحصیلات، سوابق فعالیت و سمت های قبلی مدیر یا مدیران پیشنهادی
مدرک عدم سوء پیشینه کیفری موثر مدیر یا مدیران پیشنهادی
تعهد نامه هر یک از مدیران بر این محتوا که در هیچ زمانی محکومیت کیفری موثر نداشته اند.
التزام کتبی منبی بر انجام عملیات طبق مقررات دستورالعمل
پرسشنامه بانک مرکزی پس از تکمیل
تعهد نامه مبنی بر نداشتن سمت به عنوان مدیرعامل، عضو هیئت مدیره، موسس، سهامدار یا شریک در سایر صرافی ها
گواهی نامه مهارت های انجام عملیات صرافی از موسسات مورد تایید بانک مرکزی که باید توسط اعضای هیئت مدیره، مدیر و مدیر عامل ارائه شود.
تنظیم فرمها و اطلاعات مربوط به ثبت شرکت صرافی، نیازمند تسلط به قانون ثبت شرکت ها و بخشنامه ها و ابلاغیه های بانک مرکزی است. لذا برای جلوگیری از مشکلات حقوقی آتی، این کار را به مشاوران مجرب هلدینگ ملاصدرا واگذار کنید.